Unnamed 1964-1994


Rođenje: 10 Feb 1964 Lokve, Čapljina, Federacija Bosne i Hercegovine, Bosna i Hercegovina
Smrt: 08 Apr 1994 Beograd, Srbija
Otac:Radislav Vujasinović
Majka:Nevenka Mihić

Napomene i beleške

Radislava Dada Vujasinović je bila srpska novinarka, koja je od 1990 . radila za beogradski časopis Duga.

Kao novinarka Duge, Dada je uradila intervjue sa Radovanom Karadžićem , Milanom Babićem i Vojislavom Šešeljem. U prvim danima sukoba u bivšo j Jugoslaviji izveštavala je direktno sa lica mesta, a pisala je i o s prezi između kriminala i vlasti u Srbiji. Česta tema njenih reportaž a i tekstova bio je Željko Ražnatović „Arkan“.

Pronađena je mrtva u svom stanu 9. aprila 1994. Prema rezultatima istr age koja je tada provedena, tvrdilo se da je izvršila samoubistvo da n ranije, pucnjem iz lovačke puške. Međutim, prema nalazu balističar a Vlade Kostića iz 2008, njena smrt je „najvjerovatnije uzrokovana del ovanjem drugog lica“. Nakon ovog veštačenja, okružno tužilaštvo je u j anuaru 2009. pokrenulo pretkrivični postupak za ubistvo i zatražilo o d policije da otkrije ubicu i da utvrdi pod kojim okolnostima je ubije na Dada Vujasinović.

Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac izjavila je u aprilu 2011 . da uviđaj i istražne radnje u ovom predmetu nisu kvalitetno odrađeni , i da su načinjeni slični propusti kao i u istrazi o ubistvu Slavka Ć uruvije.

ID: 1651   Generated by GedTree on 18 Jul 2022

Ukoliko se na ovoj stranici nalaze Vaši lični podaci za koje želite da budu uklonjeni, molimo Vas da nas kontaktirate!


Imena Prezimena Kontakt Početak